Verschillende manieren van toegangscontrole binnen een bedrijf

Veiligheid gaat boven alles. Het is daarom dus ook logisch dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om de toegangscontrole van het bedrijf verder aan te scherpen. Waar tot enkele jaren geleden een paar ogen van de receptie en een stuk sociale controle van de collega’s voldoende was, is dit vandaag de dag helaas niet meer het geval. Het is daarom dus ook belangrijk dat je preventieve maatregelen treft. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je mensen in je bedrijf rond hebt lopen, die er eigenlijk helemaal niets te zoeken hebben. Om er voor te zorgen dat je dit geautomatiseerd kunt doen, is het belangrijk te kiezen voor een geavanceerd toegangscontrole systeem. Op deze manier kun je namelijk relatief eenvoudig een extra laag beveiliging toevoegen, zonder dat de impact enorm groot is. Omdat er allerlei verschillende manieren zijn, hebben we een aantal handige tips voor je, die jij praktisch gezien eigenlijk direct zou kunnen toepassen.

Badge of Keycard-systeem

De meest gebruikte methode die wordt toegepast als toegangscontrole, dat is middels een badge of toegangspas. Op deze manier hoef je niet iedereen een uitgebreide uitleg te geven en kunnen de mensen zichzelf relatief eenvoudig toegang verschaffen tot het pand. Dit heeft als grote voordeel dat je een badge of kaart op de naam van een persoon kunt registreren en op deze manier op persoonsniveau kunt bepalen waar ze wel of geen toegang tot hebben. Daarbij komt ook dat het bij een eventuele calamiteit relatief eenvoudig is te herleiden hoeveel mensen er in het pand aanwezig zijn. Mocht er dan geëvacueerd moeten worden, dan hoef je je geen zorgen te maken dat er mensen achterblijven in het pand.

Biometrische toegangscontrole

Een wat meer geavanceerde manier om de toegang tot een bedrijfspand of ruimte te beveiligen, is middels een biometrische toegangscontrole. Biometrische toegangscontrole is een methode waarmee mensen toegang tot een faciliteit of een computerapplicatie kunnen krijgen door hun unieke biometrische kenmerken te gebruiken, zoals hun vingerafdruk, gezicht, iris of stem. Met biometrische toegangscontrole kunnen gebruikers hun identiteit bevestigen en hun toegang tot een beveiligde omgeving beheersen. Het systeem kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot een beveiligde omgeving, zoals een gebouw of een computerapplicatie. Biometrische toegangscontrole is een betrouwbare manier om toegangsrechten te beheren. Het systeem wordt steeds populairder omdat het een eenvoudig, effectief en veilig alternatief.

Welk systeem past het best bij jouw bedrijf?

Welk systeem je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van de mate waarop jij je bedrijfspand beveiligd wilt hebben. Om er zeker van te zijn dat je kiest voor het juiste systeem, is het aan te raden om de expertise in te schakelen van EasySecure. Zij kunnen namelijk met je meedenken over wat voor jou van belang is. Zo kan er op basis van hun bevindingen en jouw wensen worden gekeken naar een passende oplossing om de toegang tot jouw bedrijfspand zo veilig mogelijk te maken.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Onnodeonwetende
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart